Donosimo listu poduzeća iz Mostara, Čitluka, Čapljine kojima je odobrena financijska pomoć

pronevjera, Novac, Novac, civilne žrtve, proračun, rs, utaja poreza, inspektori, financije, izvoz, Vlada FBiH, javne nabavke, Agencija za javne nabavke, Novac, FERK, elektroprivreda, dozvole, statistika, plaća, nezaposlenost, naknada, potpora, žene s djecom, Nezaposleni, banke, kredit, Prihodi

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH objavilo je na svojoj internet stranici (fmpvs.gov.ba) listu odabranih korisnika za dodjelu financijske pomoći. Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM dodjeljuju se 31 izvozno orijentiranom gospodarskom subjektu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji su odabrani u skladu s javnim pozivom ovog ministarstva. Popis poduzeća koja su dobila pomoć, možete pogledati ovdje.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog resornog ministarstva, na posljednjoj sjednici, usvojila Odluku o dodjeli financijske pomoći izvozno orijentiranim gospodarskim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije covid-19.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH će s korisnicima pomoći potpisati ugovor zbog nadzora nad utroškom sredstava, a subjekte kojima je odobrena financijska pomoć, ministarstvo će narednih dana obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.

Odluka o pomoći poljoprivredno-prehrambenom sektoru donesena je u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva FBiH u okolnostima pandemije covid-19, s ciljem pomoći četiri najugroženija sektora gospodarstva u Federaciji BiH. Ovom uredbom iz proračuna FBiH su izdvojena sredstva u iznosu od ukupno 90 milijuna KM, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.