Donosimo listu poduzeća iz Mostara, Čitluka, Čapljine kojima je odobrena financijska pomoć

Donosimo listu poduzeća iz Mostara, Čitluka, Čapljine kojima je odobrena financijska pomoć

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH objavilo je na svojoj internet stranici (fmpvs.gov.ba) listu odabranih korisnika za dodjelu financijske pomoći. Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM dodjeljuju se 31 izvozno orijentiranom gospodarskom subjektu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji su odabrani u skladu s javnim pozivom ovog ministarstva. Popis poduzeća koja su dobila pomoć, možete pogledati ovdje.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog resornog ministarstva, na posljednjoj sjednici, usvojila Odluku o dodjeli financijske pomoći izvozno orijentiranim gospodarskim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije covid-19.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH će s korisnicima pomoći potpisati ugovor zbog nadzora nad utroškom sredstava, a subjekte kojima je odobrena financijska pomoć, ministarstvo će narednih dana obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.

Odluka o pomoći poljoprivredno-prehrambenom sektoru donesena je u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva FBiH u okolnostima pandemije covid-19, s ciljem pomoći četiri najugroženija sektora gospodarstva u Federaciji BiH. Ovom uredbom iz proračuna FBiH su izdvojena sredstva u iznosu od ukupno 90 milijuna KM, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.