CENTRALNA BANKA Porast broja blokiranih računa. Među njima su općine, sportski kolektivi ...

Centralna banka BiH
Dnevni avaz

U BiH je do početka prosinca blokiran 101.831 račun poslovnih subjekata, što je više za 115 u odnosu na početak studenog, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH,  55.445 poduzeća je imalo blokiran bar jedan račun, što je više za 91 poduzeće u odnosu na podatak od 1. studenog.

I u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke koji sadrži 4.101 stranicu, 16 stranica više od prethodnog mjeseca, navedene su pravne osobe iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, općine, gospodarska poduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem listopada bilo je blokirano 101.706 računa poslovnih subjekata, dok su 55.354 poduzeća imala blokiran bar jedan račun, prenosi Srna.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 poduzeća imala bar jedan blokiran bankarski račun.