Aluminij posjetili slovenski veleposlanik u BiH i rukovodstvo tomislavgradskoga Kapisa

Aluminij Mostar, Željko Kordić, Marinko Ostojić, Nikica Ljubić

...u Upravnoj zgradi Aluminija, veleposlanika Republike Slovenije u BiH Nj.E. Iztoka Grmeka i njegova savjetnika za gospodarska pitanja Gregora Preskera, u čijoj su pratnji bili i čelnih ljudi tomislavgradske metaloprerađivačke tvornice Kapis (stečajna upraviteljica Bahra Huseinbegović i član prijestečajnoga menadžmenta Iztok Pikl) te direktor sarajevske Bor banke Hamid Pršeš, koji je kreditno podržao djelomičnu obnovu rada Kapisa, unutar tijeka stečajnoga postupka te tvornice.

U Aluminij su došli s ciljem razmjene podataka o trenutačnim stanjima u obje tvornice, kao i o ukupnomu stanju s tržištem metala u svijetu. Razgovor je išao u smjeru mogućnosti uspostavljanja poslovne suradnje između Mostara i Tomislavgrada, s obzirom na činjenicu da Kapis u Aluminiju vidi strateškoga dobavljača sirovine za svoju proizvodnju.

Direktor Kordić upoznao je visoke diplomatske goste, kolege iz proizvodne i iz svijeta bankarske djelatnosti, s nezahvalnim stanjem u kojemu se Aluminij danas nalazi, ali je otvorio vrata mogućnoj suradnji, za koju tek treba razmotriti ukupne pokazatelje i iznaći zajedničku, gospodarsko-ekonomsku računicu, na korist samih poduzeća i njihovih vlasnika, ali i na zadovoljstvo obje sredine u kojima ove tvornice posluju.