Aluminij će snabdjevati Korejskog giganta ''Hyundai Aluminum''

Aluminij će snabdjevati Korejskog giganta ''Hyundai Aluminum''
Daesung Kim, mlađi direktor upravljanja u južnokorejskoj tvrtci Global Siis CO., Ltd, boravio je u radnomu posjetu Upravi Aluminija d.d., Mostar, u pratnji domaćih gospodarstvenika iz Hercegovine i iz Bosne. Razlogom njegova posjeta jeste ponuda spomenute tvrtke za redoviti otkup Aluminijeva primarnog metala za korejsko tržište, u prvomu redu za tvrtku Hyundai Aluminum CO., Ltd.

Kima je ugostilo visoko izaslanstvo Aluminija d.d. Mostar (izvršni direktori Ivo Bradvica, Velimir Ćavar i Mladen Galić, predsjednik Nadzornoga odbora Željko Boras i komercijalni direktor Enco Bukovac). Primivši specifikacije proizvoda koje bi Korejcima trebali proizvoditi za otkup, Uprava Društva pojasnila je gosp. Kimu kako će konkretnije podatke moći dobiti tek krajem mjeseca rujna tekuće godine, kada se očekuje otvaranje prostora za izvoz mostarskoga metala i na azijsko tržište.
Također, razgovaralo se i o mogućnostima zajedničkih ulaganja, u prvomu redu u elektroenergetske projekte, ali i u proizvodnju dijelova za automobilsku industriju te u projekt recikliranja aluminija.

aluminij.ba