FOTO  GLAZBA, HRANA, SPORT Neobičan praznik se u našem susjedstvu slavi mjesec dana

Praznik mimoze Herceg Novi
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Herceg Novi nije interesantan samo ljeti. Ali ono što ga ljeti krasi, zimi ga tjera da bude najposjećeniji grad na primorju. Zašto? Zbog cvijeća? Zbog mimoze.

Ovaj žuti cvijet kao simbol platonske ljubavi i besmrtnosti je prepoznatljiv u mjesecu veljači. Iz Azije, mimoza je došla u Herceg Novi i tu ostala.

Mimoza se obilježava od 1969. godine i već 53. godinu je jedan od najposjećenijih zimskih karnevala u ovom dijelu Europe. Iz Turističke organizacije Herceg Novi kažu da su pripreme protekle u najboljem redu i da je sve spremno za 'Praznik mimoze'.

"Praznik u slavu žutog cvijeta se obilježava već 53. put i to tradicionalno u ovo doba godine. Veselimo se uz obilje kulturnih, zabavnih, gastro, sportskih i glazbenih manifestacija, karnevalskih svečanosti, zatim književnih večeri i maskenbala za djecu i odrasle", kaže za Hercegovina.info PR Turističke organizacije Herceg Novi Natalija Terzić.

Veliki broj fešti koji se rasporedi na oko mjesec dana, uz pratnju koncerata za svačiji ukus. Od Gorana Karana, Nede Ukraden do Dejana Petrovića, zasigurno će zadovoljiti i one najosjetliivije hedoniste. Iz Turističke organizacije ne kriju radost što je pandemija pala u drugi plan i što se napokon vraćamo normalnom životu.

"Herceg Novi je jedva čekao da izađemo iz online okvira. Grad je pun, interesovanje je veliko, ipak, pola Europe je pod snijegom, a u Herceg Novom je sunčano", nastavlja Terzić.

Načelnik i vlasti Herceg Novog pozivaju sve ljubitelje fešti, ribe, vina i druženja da dođu, da se po 53. put uvjere koliko su Novljani dobri domaćini, potpuno posvećeni svojim gostima.

Ako vas ovih dana put nanese na crnogorsko primorje, kupite buket mimoza za svoju ljepšu polovinu, mamu ili sestru i donesite duh Mediterana u ovim hladnim danima.