FOTO  Miroslav Tuđman posjetio Međugorje i Majčino selo u Bijakovićima

U pratnji generala željka Šeljega, koordinatora Tuđmanove promidžbe za Hercegovinu,  bivšeg potpredsjednika Vlade RH Bosiljka Mišetića i ostalih članova svog izbornog stožera, prof. dr. Miroslav Tuđman je u župnoj crkvi sv. Jakova nazočio dječjoj svetoj misi u 9 sati, koju je predslavio fra Svetozar Kraljević. Potom je u župnom uredu naručio (platio) svetu misu zadušnicu za svog pokojnog oca i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

U sklopu svog boravka u Međugorju, Miroslav Tuđman je posjetio i Ustanovu za odgoj i skrb djece i mladeži Majčino selo u Bijakovićima, koja skrbi o 56 djece, te Zajednicu Milosrdni otac u kojoj boravi i od različitih poroka se odvikava 30-ak mladića.

Fra Svetozar: Ponosni smo što nas je posjetio

Pozdravljajući prof. Tuđmana i njegovu pratnju, voditelj Majčina sela fra Svetozar Kraljević tom je prigodom uz ostalo rekao:

- Prof. dr. Miroslav Tuđman je u najtežim godinama i rata i mira imao važne uloge i odgovorne pozicije u stvaranju naše Domovine. Zato ga uistinu još jedanput želim pozdraviti i reći da smo ponosni što nas je posjetio. Preko svojih prijatelja dobro znam da je on čovjek koji je svoja ramena stavio ondje gdje je, kada je i kako je trebalo. Znam kako vam je to bilo teško pa bih želio da vam naša djeca uzvrate svojim radom i učenjem za svoju i dobrobit naše Domovine – rekao je fra Svetozar.

Poruka djeci: Volite svoju domovinu

Obraćajući se djeci prof. M. Tuđman ih je pozvao da održe obećanje dano fra Svetozaru na svetoj misi kako u ovo predbožićno vrijeme neće kupovati  petarde, pozvao ih da vode računa jedni o drugima, da se  trude živjeti dostojanstveno i pošteno, da vole svoju Domovinu i da se trude što bolje učiti kako bi nam svima bilo bolje.

Budući da se danas slavi blagdan sv. Nikole, Miroslav Tuđman je djeci i mladeži Majčina sela i članovima Zajednice Milosrdni otac uručio prigodne darove, a oni su njemu i članovima njegove pratnje uzvrati svojim simboličnim darovima i božićnim čestitkama koje su sami izradili.

 

Za posjeta Zajednici Milosrdni otac, koja djeluje u sastavu majčina sela, jedan član zajednice visokim je gostima potanko opisao cjelokupni program odvikavanja, funkcioniranja i rada u Zajednici, nakon čega je uslijedio srdačan u dugotrajan razgovor.

M. Tuđman: Treba se više baviti čovjekom                      

O svojim Dojmovima s današnjeg boravka u Međugorju  i Majčinu selu, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske  prof. dr. Miroslav Tuđman nam je rekao:

- Posljednjih 28 godina ja sam svake godine po nekoliko puta boravio u Međugorju. Današnji boravak, ne samo na misi, nego i u Majčinu selu i ovoj zajednici Milosrdni otac na neki način mi je poseban. Kad čovjek vidi ovu djecu i ove ljude ovdje, onda mora postaviti sam sebi pitanja i o zajedništvu, o izgradnji samoga sebe i o izgradnji zajednice. Odmah se postavlja i pitanje funkcioniranja našega društva i kakvim se sve opasnostima i pogibeljima izlažu pojedinci ako nam ideje istine i pravde, zajedništva i solidarnosti nisu kriteriji za vođenje politike kao brige o općem dobru. Gledajući ovu djecu bez roditelja, gledajući ove ljude koji su tu da bi se riješili poroka droge, kocke i drugih rizika kojima su podlegli, nameće nam se zadaća da se još više i odlučnije moramo baviti čovjekom – rekao je prof. dr. Miroslav Tuđman na kraju današnjeg boravka u Međugorju.

Mile Pavlović/Brotnjo.info