EVO DOKAZA Zdravstvenih djelatnika u sindikatu preko 2600

Zdravstveni djelatnici
Ilustracija/Hercegovina.info

U sindikate zdravstvenih djelatnika učlanjeno je 2600 ljudi, a pomoćnik ministra ne govori istinu, tvrde sindikati zdravstvenih djelatnika. 

Kao dokaz poslali su izjavu iz ožujka prošle godine u kojoj navode da organizacija 16. ožujka broji 1391 člana, te sadašnje stanje, gdje se vidi da je u sindikatu 1453-je članova i da je sindikat rastao. To je samo Sindikat SKB, a kada je pribroji i Vukovićevih 1200 onda je zdravstvenih djelatnika u sindikatu čak i više nego su mediji pisali, preko 2600.

Zdravstveni djelatnici

Zdravstveni djelatnici

Ministrov pomoćnik pak, na čije je i traženje slana gore spomenuta izjava danas je tvrdio suprotno, premda izjavu ima kod sebe.

„Sporan je bio broj članova sindikata u odnosu na ukupan broj zaposlenih u sektoru zdravstva HNŽ. Sindikat SKB je imao 1147 članova, a Neovisni sindikat zaposlenih u zdravstvu 1048, što je u ukupnom zbroju broj od 2195, dok se u medijima stalno ponavlja broj od 2600. Dakle, on je koliki sam i rekao, a mogu reći i manji zbog poznatih događanja u DZ Mostar“, pričao je danas pomoćnik ministra zdravstva HNŽ-a Antonio Vujica.

Sindikalisti najavljuju i najmasovnije prosvjede do sada.

'Obavještavamo Vas da ćemo organizirati prosvjednu šetnju na dan 25.01.2021. godine (ponedjeljak) u vremenskom terminu od 11:30 - 12:30 sati. Prosvjedna povorka kretat će se od Španjolskog trga ulicom kneza Domagoja pored Hotela Mostar i zgrade Kirurgije te nastaviti ulicom Stjepana Radića do zgrade Vlade HNŽ gdje će se sudionici povorke zadržati 30 minuta radi obraćanja medijima te nakon toga povorka se vraća ulicom kralja Tvrtka i Nikole Šubića Zrinskog od Španjolskog trga', stoji u najavi koju je Sindikat SKB Mostar uputio MUP-u HNŽ te Kriznom stožeru ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

'U ponedjeljak najveća, najmasovnija prosvjedna šetnja u borbi za naša prava. Pozivamo sve građane koji nas podržavaju da nam se priključe. Idemo još jače, do kraja. Pod sloganom SVI PRED VLADU', stoji u Facebook pozivu Sindikata SKB-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.