Elektroprivreda HZHB kupila preko 600.000 maraka uredskog materijala od tvrtke svog neovisnog stručnjaka

Elektroprivreda HZ HB
hercegovina.info

Elektroprivreda HZHB za potrebe tvrtke naručila je uredskog i potrošnog materijala za printere, fax i kopir aparate u vrijednosti od 638.460,31 maraka (bez PDV-a) od tvrtke Antonio Commerce. Mostarska tvrtka je u suvlasništvu profesora s ekonomskog fakulteta Brane Markića. Upravo je Markić nedavno na Elektroprivredinoj pressici predstavljen kao neovisni stručnjak koji je pred kamerama svojom ekspertizom dokazivao da je Eleketroprivreda oštećena za milijune maraka koje, prema prvostupanjskoj presudi, mora isplatiti gradovima Mostaru, Čapljini, Rami i Jajcu.

Ugovorom koji je potpisan 24. ožujka Antonio Commerce će Elektroprivredi isporučiti 638 tisuća maraka (bez PDV-a) uredskog i potrošnog materijala. Također, treba dodati kako je ponuda Antonio Commerca bila jedina zaprimljena, pa je samim time bila i ekonomski najisplativija. 

Elektroprivreda HZ HB

Elektroprivreda HZ HB

Direktor Marinko Gilja o svojoj neovisnoj akviziciji s press konferencije pričao je biranim riječima.

"Mi se ne bojimo istine. Nismo mi platili profesora doktora Markića da ovo radi za nas jer se njegov ugled i renome ne mogu platiti. On to ne bi sebi dozvolio jer on nije čovjek koji bi se prodao za sitne novce. To nama nije bio cilj, nama je jedino cilj bio dokazati jesmo li mi u pravu ili nismo. S ovom eskpertizom smo dokazali da smo cijelo vrijeme bili u pravu", govorio je tada o profesoru Markiću. No, njihovo poslovno poznanstvo je duže od ekspertize koju je radio Brane Markić. Dugi niz godina Antonio Commerce isporučuje robu Elektroprivredi HZHB.

Antonio Commerce od Elektroprivrede inkasirao je prošle godine 563.192 marke za iste potrebe uredskog i potrošnog materijala za printere, fax i kopir aparate.

Tri godine ranije, za potrebe uredskog i potrošnog materijala za printere, fax i kopir aparate izdvojili su 679.656,24 maraka.


Milijunsko partnerstvo zadnjih godina nastavilo se i ove pa Antonio Commerce postaje i neslužbeno jedini opskrbljivač Elektroprivredinih ureda diljem Bosne i Hercegovine. Osim Elektroprivrede HZHB, ova tvrtka je uspješno surađivala i s Vladom Hercegovačko-neretvanske županije te mostarskim Sveučilištem.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.