DVOSTRUKA MJERILA Samostan i Majčino selo javni, a Ledo "gospodarski subjekt"

Čitluk
Facebook / Brotnjo / Ilustracija hercegovina.info

Kako je i jučer hercegovina.info pisala, u općini Čitluk postoje tri klastera za koje se vežu zaraženi koronavirusom. Prvi klaster je samostan u Miletini, drugi je izdvojeni slučaj u Blizancima i treći tvrtka Ledo iz Čitluka.

Na jučerašnjoj konferenciji za tisak Stožera Civilne zaštite HNŽ-a rečeno je kako u "gospodarskom subjektu" u Čitluku imamo troje pozitivnih na koronavirus, kako su zatvoreni objekti istog i da su pod nadzor stavljene 84 osobe koje se vežu s tim "gospodarskim subjektom".

Postavlja se pitanje, zašto se javno ne kaže ime gospodarskog subjekta kako je to učinjeno sa samostanom u Miletini? U Ledu radi 26 osoba, dok u samostanu imamo ukupno 24 osobe.

U više navrata iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a, ali i liječnici, su pozvali da osobe koje znaju da su bile u kontaktu s nekim od časnih sestara da se same stave u samoizolaciju. Zašto to nije slučaj i sa spomenutim "gospodarskim subjektom"? Zašto se ljudima ne kaže da svi oni koji su bili u kontaktu s nekim iz Leda, da se stave u samoizolaciju kako bi se spriječilo širenje virusa? Svakako dobro pitanje za današnju konferenciju Stožera civilne zaštite.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.