Dvoje Amerikanaca zaraženih ebolom u Liberiji stižu u Ameriku

Amerikom je zavladao strah. Strah od ebole. Naime, odlučeno je da će dvoje njihovih državljana koji su ebolom zaraženi u Liberiji biti dopremljeno u SAD, bar jedno u Sveučilišnu bolnicu Emory u Atlanti, a specijalni avion već je četvrtak krenuo po njih, javlja CNN. Ne zna se kada će avion sa zaraženima sletjeti niti točno gdje.

Nakon što je Amerikancima objavljena ova vijesti, društvene mreže doslovce su 'eksplodirale'. 'Zašto to rade?' pitaju se zabrinuti građani SAD-a jer najsmrtonosniji virus današnjice, koji za sada hara samo Zapadnom Afrikom, stiže i na američko tlo. Između ostalih, oštar komentar je imao i poznati biznismen Donald Trump. 

Američke vlasti smiruju javnost i tvrde da će zaraženi bit prevezeni u strogo kontroliranim uvjetima. Riječ je o zrakoplovu Gulfstream američke vojske, u kojeg je postavljen poseban, biološki zatvoreni sustav, nalik na proziran šator. Posada i pratnja zaraženih neće biti ugroženi zarazom, tvrde u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Riječ je o liječniku Kenthu Brantlyju (33) i misionarki Nancy Writebol koji su u Liberiji liječili zaražene ebolom, a na kraju su i sami dobili virus. U stabilnom su, ali vrlo teškom stanju.

Izvor: dnevnik.hr