Državljanima BiH dopušten tranzit preko Republike Hrvatske do Neuma

Granica
Granični prijelaz

Nakon što se stvorila pomoutnja oko tranzita bh. građana koji su krenuli za Neum kroz Hrvatsku i informacije da isti nije dozvoljen, naprije su se oglasili iz MUP-a RH, a potom i iz Granične policije BiH.

"Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko R. Hrvatske do Neuma, obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 28.6.2020.godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko R. Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković).

Odlukom Stožera civilne zaštite R. Hrvatske, od 25.06.2020. godine, propisano je da državljani BiH koji odlaze u R.Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u R.Hrvatsku.

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u R. Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, R.Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale", stoji u priopćenju Granične policije BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.