DRŽAVA IH POMNOŽILA S NULOM Klub Lane Pudar ostao bez financijske potpore

DRŽAVA IH POMNOŽILA S NULOM Klub Lane Pudar ostao bez financijske potpore
Screenshot

Jutros je Ministarstvo civilnih poslova BiH objavilo Odluku prema kojoj će financijska sredstva dobiti razne škole sporta, klubovi i sportsko rekreativne udruge. Na spisku se nije našao Klub vodenih sportova ''Orka'', a oni su svoje nezadovoljstvo izrazili priopćenjem na službenoj Facebook stranici. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Ministarstvo civilnih poslova BiH jutros je objavilo Odluku o rasporedu sredstava namijenjenih za tekući grant "Sufinansiranje sportskih manifestacija" za 2022. godinu.  Na tom spisku među 155 dobitnika sredstava, na kojem su razne škole sporta, cheerleading klubovi, klubovi borilačkih sportova, sportsko rekreativne udruge i razno razna udruženja građana, NEMA Kluba vodenih sportova "Orka", najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini po izboru Olimpijskog komiteta BiH za 2022. godinu, koji je na ovaj Tekući grant aplicirao s projektom "PRIPREME, TRENAŽNI PROCES I REPREZENTATIVNI NASTUPI LANE PUDAR U 2022. GODINI". 
Neka je na sramotu komisiji koja je donijela ovu Odluku i na taj način najbolje pokazala svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji. Pogledajte na njihovoj web stranici spisak dobitnika i iznose koje su dobili i sve će vam biti jasno kakvim su se "kriterijima" vodili i šta je njima bilo jedino bitno'', navode iz Kluba vodenih sportova ''Orka''.

''Plivački savez BiH, koji niti jednom jedinom markom nije sudjelovao u financiranju bilo kakvih troškova Laninih nastupa i priprema, uredno je prošao na ovom natječaju iznosom od 25.000,00 KM, upravo za financiranje reprezentativnih nastupa Lane Pudar i reprezentacije BiH u 2022. godini. Samo je nastup njenog tima na netom završenom svjetskom prvenstvu u Melbournu naš Klub koštao preko 40.000,00 KM'', priopćili su iz kluba.

''A gdje su u svemu tome nastupi u Rimu, Budimpešti, Bukureštu, Berlinu, pripreme i putovanja tijekom cijele godine širom Europe?! Ali zato je najbitnije da su sredstva dobile razne škole sporta koje se otvaraju isključivo u svrhu dobivanja sredstava na raznim grantovima i s raznih nivoa vlasti.
Nekad se zaista zapitamo gdje živimo, s kakvim smo ovo ljudima okruženi i vrijedi li sve ovo ovolikog truda i odricanja, kada vas institucije kojima je obveza i posao briga o vrhunskom sportu u našoj državi na ovakav način jednostavno pomnože s nulom?!
I još nas samo pozovite na kakav prijem da se uslikate s Lanom, da nam uručite kakvu plaketu, da kažete da ste ponosni na njene rezultate i na nas, pa da ugođaj bude potpun...
Sram vas bilo!'', zaključili su iz Kluba vodenih sportova ''Orka''.