DRUGO ČUDO Papa Franjo otvorio put prema svetosti tinejdžeru koji je umro od leukemije

Carlo Acutis

Papa Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji je u kratkom životu koristio svoje kompjutorske vještine za širenje vjere i time mu omogućio da bude proglašen svecem, prvim u generaciji "milenijalaca".

Carlo Acutis, koji je 2006. umro od leukemije u 15. godini, bio je poznat kao "Božji influencer". Rođen u Londonu, odrastao je u Milanu gdje je do svoje smrti vodio internetsku stranicu milanske biskupije i kasnije vatikanske akademije, prenosi Hina.

Acutis je beatificiran 2020. nakon što mu se pripisalo jedno čudo. Pripisivanje drugog čuda znači da ga se može uzdići na titulu svetosti, no Vatikan nije objavio kad bi se to moglo dogoditi.

Rimokatolička Crkva naučava da samo Bog može izvoditi čuda, ali da sveci za koje se vjeruje da su s Bogom na nebesima posreduju u ime ljudi koji im se mole. Čudom se uobičajeno smatra neobjašnjivo ozdravljenje.

Zbog njegove "važne uloge u evangelizaciji na internetu", Acutis je prošle godine bio proglašen pokroviteljom Svjetskog dana mladih u Lisabonu, objavili su organizatori tog događaja.