DRAMA NA GRANICI Policajci spasili trudnicu i dvoje djece na gumenom čamcu

čamac migranti rijeka Sava policija RH
Ilustracija/Cropix

Ukupno pet ilegalaca među kojima je dvoje djece i jedna trudnica, a koji su "zaglibili" na gumenom čamcu na rijeci Savi kod Oprisavaca, spasili su pod okriljem noći u četvrtak te ih izvukli na sigurno policajci granične policije Slavonski Šamac.

Oko 25 minuta za ponoći policajci su, naime, službenim plovilom obavljali nadzor državne granice kad su uočili gumeni čamac prepun ljudi koji se kreće prema hrvatskoj obali iz smjera Bosne i Hercegovine, prenosi Jutarnji list.

Pored čamca uočili su u vodi i jednog muškarca koji je dozivao upomoć pa su sve osobe prevezene na obalu gdje su pristigli djelatnici Hitne pomoći. Jedino su trudnicu odvezli u bolnicu na pretrage, a nakon svega su svi završili u postaji gdje im je osigurana hrana i piće. S obzirom na to da je utvrđeno da se radi o nezakonitim migrantima koji su na nedozvoljen način krenuli prema zemljama EU-a, policija nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

''Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo se za sigurnost osoba koje na ovakav način pokušavaju prijeći državnu granicu te se mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, odnosno prelaska preko rijeke Save'', apeliraju iz PU brodsko-posavske iza čijih je djelatnika već na desetke takvih spašavanja.