DOTAKNUO JE DNO Šovinistički ispad Sergeja Trifunovića prema kandidatkinji za Gradsko vijeće Mostara

Sergej Trifunović
N1

Kontroverzni srpski glumac Sergej Trifunović ponovno je zgrozio javnost. Na svom Instagram profilu glumac objavio fotografiju plakata kandidatkinje HDZ-a BiH na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara 

No slogan s plakata Trifunović je zamijenio gnjusnom porukom. 

Nakon što su počele pljuštati reakcije koje su s prezirom i gnušanjem reagirale na ovakav Trifunovićev čin isti je fotografiju brže bolje uklonio. Ali ipak brojni su "dokaz" ipak sačuvali.

Umjesto slogana, Trifunović je pored slike kandidatkinje napisao: "Daću pi...e."

Nakon svega priopćenjem se oglasio se i ŽO Zajednice žena HDZ BiH ''Kraljica Katarina Kosača''. Traže da grad Mostar, koji je ujedno i rodni grad ovog glumca, istog proglasi personom non grata.

"Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića na društvenoj mreži Instagram protiv mlade djevojke, kandidatkinje na listi HDZ BiH za predstojeće lokalne, mostarske izbore.

Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom.

Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin. Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu  i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH. Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje. Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata", priopćeno je večeras.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.