FOTO  Domovi zdravlja u HNŽ i djelatnici SKB Mostar podržavaju borbu kolega u Konjicu

Konjic, zdravstveni djelatnici, podrška

Medicinsko osoblje više Domova zdravlja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji danas je podržalo kolege iz Konjica koji mjesecima traže svoja prava. Oni su dosad blokirali prometnice, u više navrata štrajkali upozorenjima, a trenutačno su u generalnom štrajku te planiraju i štrajk glađu ukoliko ne dobiju ostvarena prava.

SSDMISUHNŽ pozvao je sve Domove zdravlja da danas u 10 sati izlaskom ispred svojih matičnih ustanova dadnu podršku medicinskom osoblju u Konjicu koji se bore s neisplaćenim plaćama i doprinosima te su dovedeni na rub egzistencije.

Konjic,zdravstveni djelatnici,podrška

Do današnjeg dana zdravstveni radnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu nisu dobili svoje plaće jer nije deblokiran račun te dvije zdravstvene ustanove.

"Još nema nikakvih pomaka. Naši menadžmenti jučer su bili na sastanku u Poreznoj upravi u Mostaru gdje im je rečeno kako se radi na tome da se napravi neki sporazum koji će ići prema Poreznoj upravi Federacije BiH i da će se navodno to riješiti na federalnoj razini, ali po nama, sindikatima to je samo i dalje produžavanje agonije", istaknuo je neki dan Jazvin, predsjednik Sindikata.