DOM ZDRAVLJA MOSTAR Obavezne narudžbe telefonom, pri pregledu se odvajaju zdrava od febrilne djece

Dom zdravlja Mostar
hercegovina.info

Domovi zdravlja bit će prva adresa za pružanje zdravstvenih usluga i svojevrsni filter prema bolnicama. Takva je situacija i s Domom zdravlja Mostar, gdje se sve službe normaliziraju.

"U Domu zdravlja Mostar od jučer se aktivnosti sve više normaliziraju. S obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom koronavirusa, mi se trudimo pružiti najbolje moguće usluge građanima, a sve to naravno uz mjere zaštite, predostrožnosti i zaštite", kaže glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac za hercegovina.info.

Kako je rečeno iz SKB Mostar Domovi zdravlja će biti prva adresa pri pružanju zdravstvenih usluga?

"Istina, stoga očekujemo i veći broj onih koji će zatražiti naše usluge. Ovim putem pozivam sve da prvi kontak s našom ustanovom ostvare putem telefona, ističe Popovac te dodaje da su sve službe Doma zdravlja na raspolaganju.

"Sve službe se polako normaliziraju. Služba za zdravstvenu zaštitu djece do šest godina je odvojila prostor, da se mogu odvajati zdrava od bolesne djece. Stoga smo dali i različite brojeve telefona za roditelje kazala je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac za hercegovina.info te još jednom kazala kako je obavezna narudžba na sljedeće brojeve telefona:

-Služba obiteljske medicine se vraća na stari režim rada s radnim vremenom od 7-19h, s prethodnom najavom/naručivanjem na postojeće brojeve ambulanti ili obiteljskog liječnika koji su istaknuti na našim stranicama.

-Služba za liječenje, patronažu i palijativnu njegu u kući (Kućna njega) radi po ustaljenom rasporedu po nalogu obiteljskog liječnika.

-Služba radiološke dijagnostike radi po ustaljenom rasporedu od 7-19h uz obvezno prethodno naručivanje telefonom na br: 036 335 594

-Služba zubozdravtsvene zaštite (Stomatologija) radi u dvije smjene s po dva tima od 7 do 20h, s tim da Hitna stomatologija radi svaki dan od 14h do 7h. Obvezno naručivanje na brojeve telefona; 036 335 518 (Ortodoncija), 335 516 i 335 517 (Dječja stomatologija), 335 511 (Oralna kirurgija), za sve ostalo se javiti na broj 335 515 (glavna sestra).

-Služba za zdravstvenu zaštitu žena (Ginekologija) se vraća na redoviti režim rada u stare prostorije uz prethodnu najavu na broj 036 335 562

-Služba medicinsko- biokemijskog laboratorija radi po ustaljenom rasporedu.

-Služba zdravstvene zaštite radnika (Medicina rada) se vraća na redoviti režim rada, a za sve informacije kao i naručivanja u vezi liječničkih uvjerenja zvati na broj: 036 335 545

-Služba hitne medicinske pomoći radi po ustaljenom režimu

-Centar za mentalno zdravlje u zajednici radi po ustaljenom režimu

-Služba epidemiologije, higijene i socijalne medicine (HES) radi po ustaljenom režimu, za sve informacije oko usluga ove Službe molimo zvati na brojeve telefona: 335 519

-Služba za zdravstvenu zaštitu djece od 0-6 godina radi po ustaljenom rasporedu, najave za febrilnu djecu na br. tel 335 504, a za za cijepljenje i za preglede zdrave djece na br. 335 503 i 335 506.

-Specijalističko-konzultativne ambulante se vraćaju na ustaljeni režim rada od ponedjeljka (11.5.2020.), naručivanje na br. 335 559

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.