DOKTOR ARAPOVIĆ Stanovništvo je opušteno, vidljiva su noćna okupljanja, ne isključuje se vraćanje policijskog sata

Jurica Arapović
hercegovina.info

Federalni stožer je donio ublažavanje niza mjera, ukinut je i policijski sat, a sve to i ne baš uz konzultacije sa strukom. Čak je i Federalno ministarstvo zdravstva je bilo protiv takvih odluka. Svoj stav o tome večeras je u središnjem dnevniku RTV HB dao i infektolog prof. dr. Jurica Arapović

"U zadnjih petnaestak dana bilježimo jednu stagnaciju odnosno stabilizaciju epidemiološke situacije, kako u našoj županiji, tako i na cijelom području Federacije BiH. Federalni stožer ispred Ministarstva zdravstva donio je jednu odluku, po meni ispravnu da se omogući mlađoj populaciji izlazak pojedinim danima, također i starijima od 65 godina, što naravno treba s pozornošću shvatiti i sa jednom dozom ozbiljnosti. Uvijek nakon naglog donošenja takvih odluka i tijekom epidemije, bez obzira na stabilizaciju trenutnog stanja za očekivati je po ukidanju određenih mjera i takozvani rep epidemije, odnosno djelomično pogoršanje epidemije."

O ukidanju policijskog sata prof. dr. Jurica Arapović je kazao:

"O tome nismo raspravljali prošlog tjedna. To je doneseno naprasnom odlukom Federalnog stožera civilne zaštite. Vidjet ćemo kakva će se situacija polučiti. Ono što vam mogu reći iz svog osobnog stava, tijekom proteklog vikenda i tijekom današnjeg dana stanovništvo je dosta opušteno. Ne pridržavaju se određene mjere, od distance, nošenja maske, rukavica. Nekakva noćna druženja i okupljanja su bila vidljiva.

Na pitanje hoće li se možda na području HNŽ vratiti policijski sat mostarski infektolog je rekao:

"Razmislit ćemo dobro. S obzirom na protekli vikend i uvažavajući činjenicu da je policijski sat urodio plodom, određenim nadzorom epidemije, sasvim sigurno nije isključeno vraćanje policijskog sata naredni period, dok se ne stabilizira epidemija, kazao je prof. dr. Jurica Arapović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.