Dogodilo se na sportskom borilištu, ne ponovilo se

Po njezinim riječima, jedan od trojice teško ozlijeđenih navijača "Sarajeva", prebačen je na njegov osobni zahtjev na liječenje u Sarajevo, a zdravstveno je stanje stabilno dvojice koji su ostali na liječenju u toj bolnici.    
 
 Dedićeva je dodala kako je Z. Ž. (1950) iz Širokog Brijega, koji je zadobio protrijelnu ranu lijeve natkoljenice, smješten na Odjelu traumatologije i da mu je zdravstveno stanje stabilno.
 
 "Jučer je u Centar urgentne medicine Sveučilišne bolnice u Mostaru dovezeno više osoba koje su nakon medicinskog zbrinjavanja puštene na kućnu njegu", kazala je Dedićeva.  
 
 Ona je istaknula da u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru nitko nije preminuo, kako su izvijestili neki mediji.

 Podsjetimo, jučer su prije početka spomenute utakmice u Širkom Brijegu izbili neredi većih razmjera, u kojima je Vedran Puljić iz Sarajeva smrtno startdao, a teže i lakaše ozlijeđeno je više desetina navijača i policajaca.

TROJICA NAVIJAČA FK SARAJEVO ZADRŽANA NA KCUS-u
 

  Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ukupno je primljeno 36 povrijeđenih navijača FK Srajevo nakon jučerašnjih nereda u Širokom Brijegu, od kojih je troje zadržano na liječenju zbog prostrelnih rana, izjavila je danas za Fenu glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrać.

Jandrić je navela da su povrijeđeni navijači počeli dolaziti na KCUS oko 20 sati, a većinom se radilo o posjekotinama na glavi, te udarcima po licu i tijelu. Svi povrijeđeni su zbrinuti, dok su mobilizirani skoro svi hirurzi Kliničkog centra.

Od 36 povrijeđenih, troje je zadržano u Kliničkom centru. 

Jandrić je rekla da se kod dvojice mladića radi o prostrelnim povredama vrata i leđnog dijela, a jedan mladić je imao ustrelnu povredu desne natkoljenice pri čemu se metak zaustavio u karlici. On će jutros biti podvrgnut operativnom zahvatu.

MOSTARSKI GRADSKI DERBI PROTEKAO BEZ UHIĆENIH I OZLIJEĐENIH
 
Nedjeljni gradski derbi između Zrinjskog i Veleža protekao je bez najmanjeg incidenta.

„Jučerašnja utakmica protekla je u najboljem redu. Nije bilo povrijeđenih niti uhićenih“, kazao je u izjavio za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Gradski derbi koji je proglašena utakmicom visokog rizika osiguravalo je više od 500 policajca.

Za razliku od Širokog Brijega, gdje je u nedjelju u tučnjavi navijača Sarajeva i Širokog jedna osoba izgubila život, organizatori utakmice u Mostaru dobro su se pripremili, tako da je izbjegnuta mogućnost bilo kakvog ozbiljnijeg incidenta.

Po riječima Srećka Bošnjaka, povratak navijača Sarajeva kroz područja policijskih uprava HNŽ-a protekao je bez incidenata.