DOBIVENA BITKA Odblokirani računi, zdravstveni djelatnici dobili dvije plaće

Prosvjed zdravstvenih djelatnika u Konjicu
hercegovina.info

Kako smo i jučer najavljivali, večeras su odblokirani računi Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic. Zdravstveni djelatnici, njih 320, dobili su u poslijepodnevnim satima dvije od četiri plaće koje nisu dobili još od srpnja. Potvrdio je to večeras za Hercegovina.info Dalibor Vuković predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika Hercegovačko-neretvanske županije.

"Konačno je prevladao razum i deblokirani su računi dvije zdravstvene ustanove. Porezna uprava BiH i menadžmenti bolnica potpisali su sporazum, a večeras su i zdravstveni djelatnici dobili svoje zaslužene plaće", rekao je Vuković te dodao:

"Valja istaknuti kako su računi za sada deblokirani na šest mjeseci, a o dugu će se raspravljati u narednom razdoblju. Najvažnije je sada da su ljudi i njihove obitelji konačno dobili svoje", rekao je Dalibor Vuković za naš portal.

Strukovni sindikat liječnika Opće bolnice Konjic za sutra je najavio i potpisivanje otkaza ukoliko do deblokade računa i isplata plaća ne dođe do srijede 21. prosinca. No, to na sreću sada više neće biti potrebno.

"Ako se sutra ostvare ove informacije, prekidamo generalni štrajk i vraćamo se na posao, nastavljamo s radom", rekla je još sinoć za Hercegovina.info predsjednica Sindikata dr. Azra Mušinović.

Informacije o deblokadi i isplati plaća su se ostvarile. Generalni štrajk se prekida i zdravstveni djelatnici vraćaju se na svoja radna mjesta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.