DO DALJNJEG BEZ PROMJENE U Hrvatsku se bez testa može na 12 sati

promet, granični prijelaz, granica, prelazak granice, prelazak granice, granica, Civilna zaštita ŽZH, granica, prelazak granice, granica, kazna, popravak automobila
Ilustracija/Hercegovina.info

Iako Nacionalni stožer Republike Hrvatske od subote 9. travnja ukida gotovo sve mjere, neke će pak na snazi ostati do daljnjeg. Tako će svi oni koji iz BiH budu putovali u Hrvatsku i dalje u zemlju bez testa moći samo na 12 sati. Ta odluka na snazi će ostati sigurno do konca ovog mjeseca.

"Do 30. travnja ostaje na snazi Odluka stožera Republike Hrvatske o prelasku granice Republike Hrvatske državljana Hrvatske i BiH (koji ulaze iz BiH) prema kojoj je za prelazak granice potreban PCR ili brzi antigenski test na boravak duži od 12 sati. Ulazak u Republiku Hrvatsku odobrit će se osobama koji su preboljeli koronu ili su primili prvu dozu cjepiva a da nije prošlo više od 270 dana, kao i osobama koje posjeduju valjanu EU digitalnu Covid potvrdu", priopćili su danas iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Kako je za Hercegovina.info rekao ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović ova odluka odnosi se i dalje na sve one koji u Hrvatsku ulaze iz 'trećih zemalja'. Hoće li se nakon 30. travnja donijeti nova odluka ostaje nam za vidjeti.