FOTO  Dječja klinika SKB Mostar dobila medicinsku opremu u vrijednosti od 21.000 KM

Dječja klinika SKB Mostar
Hercegovina.info

Danas je održana primopredaja medicinske opreme za Dječju kliniku Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), zajedno s Udrugom Srce za djecu oboljelu od raka i Udrugom roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, realizirala je aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme za tri hematoonkološka odjela pedijatrijskih klinika u BiH (Klinika za dječje bolesti UKC Tuzla, Klinika za dječje bolesti SBK Mostar i Klinika za dječje bolesti Banja Luka), s ciljem olakšanja liječenja djece oboljele od raka u BiH.

''Udruga Srce za djecu je tu kada god imamo problem, kada sustav zakaže, primjerice ako trebamo pomoći nekomu tko sam ne može platiti put, mi se njima obratimo i oni to riješe. Imaju sluha za naše potrebe, sustav je takav kakav jest i često ne možemo dobiti svu tehničku i drugu pomoć koja nam je potrebna u radu i oni su toga svjesni. Ja zahvaljujem, ispred odsjeka za hematoonkologiju klinike za pedijatriju SKB Mostar, na svim ovim godinama kada su nam davali potporu'', kazao je Borko Rajič, pedijatar hematoonkolog u SKB Mostar.

Tu smo danas zahvaljujući AmCham-u koja je zajedno sa svojim članicama ovu akciju izvela do kraja. Oprema je nabavljena i već danas je na ovaj odjel isporučena perfuzorska pumpa, pacijent monitori, infuzijska pumpa i ostala oprema koja će pomoći našoj dječici da olakšamo i njima i roditeljima i herojima u bijelim mantilima, doktorima i medicinskim tehničarima. Zahvaljujemo Američkoj trgovačkoj komori, kompanijama, Gradskoj upravi grada Mostara i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način olakšali liječenje naše djece'', kazao je Fikret Kubat, direktor Udruge Srce za djecu.

Za grad Mostar prikupljen je iznos od 21.000 KM, aparat za UKC Tuzla vrijedan je 42.000 KM bez PDV-a, a za Kliniku za dječje bolesti Banja Luka nabavljena je oprema u vrijednosti od 21.500 KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.