Dječak iz Širokog probudio se i majci kimnuo glavom da je dobro

Jozo Čuljak, šesnaestogodišnji dječak iz Širokog Brijega, osjeća se dobro, potvrdila nam je njegova majka Vera koja je s njim u Zagrebu.

– Ne može još uvijek pričati jer je prikopčan na sonde i respirator, ali svega je svjestan. Kad sam ga pitala kako se osjeća, glavom mi je potvrdio da je dobro – kaže nam još uvijek potresena majka Vera. Ona je svog sina prvi put nakon operativnog zahvata vidjela u ponedjeljak poslijepodne, a cijelo vrijeme sporazumijevaju se tako da mu ona postavlja pitanja, a on kima glavom potvrdno ili negativno. Iako su liječnici zadovoljni zdravstvenim stanjem dječaka koji je u bolnicu u Zagreb prevezen zbog izljeva krvi na mozak, majka kaže da će oporavak biti dug, prenosi večernji list.

– Budući da je riječ o mozgu, oporavak će biti dug, ali ja ću uz njega biti stalno – kroz suze je kazala majka. Dodala je da je Jozo već prvi dan nakon operacije mogao micati rukama, što liječnici ocjenjuju kao jako dobar znak.

– Za moga posjeta došao je liječnik koji je svoju ruku stavio u Jozinu desnu te mu rekao da je stisne, što je on i učinio. Nakon toga je isto ponovio i s lijevom. Zatim mu je rekao da pokuša pomaknuti lijevu nogu. On je i to napravio. Liječnici su zadovoljni time – kazala je Vera.

Ističe da su liječnici još uvijek oprezni te ne žele davati preuranjene prognoze.

– Nisu željeli ništa više reći nego da je zdravstveno stanje zadovoljavajuće s obzirom na to kako je bilo – kaže majka Vera. Inače, dječak je u Zagreb prevezen nakon što se utvrdilo da se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar ne može izvesti zahvat koji bi mu spasio život. U akciju spašavanja bilo je uključeno stotine ljudi kao i helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva te zrakoplov Vlade RH.

 

Piše: M. Medić