DIONICA STOLAC - POČITELJ Javna rasprava za projekt izgradnje Jadransko-jonskog koridora

javna rasprava
Unsplash

Objavljen je poziv za javnu raspravu vezano za izgradnju Jadransko-jonskog koridora koja će se održati u Stocu i Čapljini.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma Sarajevo poziva stanovnike grada Konjica, grada Mostara kao i sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da sudjeluju u javnoj raspravi u postupku ocjene Studije o utjecaju na okoliš za investitora Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, za projekt izgradnje Jadransko-jonskog koridora, dionice Stolac – Interregionalni čvor Počitelj – dužine 23,5 km.

Prva javna rasprava održat će se u prostorijama Grada Stoca dana 30. 11. 2023. godine (četvrtak) u 11 h, u sali za sastanke Gradskog vijeća Stolac, Banovinsk bb, 88360 Stolac.

Druga javna rasprava održat će se u prostorijama Grada Čapljine dana 1. 12. 2023. godine (petak) u 10 h, u sali za sastanke Gradskog vijeća Čapljina, Gojka Šuška bb, 88 300 Čapljina.

Dnevni red:

1. Prezentacija zakonskog osnova u postupku ocjene SUO (Predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma)
2. Prezentacija Studije o utjecaju na okoliš (izrađivač SUO)
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja

Dokumentacija za predmetnu Studiju utjecaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - ulica Hamdije Čemerlića br 2, 71 000 Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba – Okolišne dozvole/javni uvidi i javne rasprave.

Dokumentacija je također dostupna za uvid u prostorijama JP Autoceste FBiH.