FOTO  Diljem Hrvatske svijećama i lampionima obilježava se Dan sjećanja

Dan sjećanja za Vukovar i Škabrnju
CROPIX

Duž jedne od najduljih osječkih ulica, Vukovare ulice, učenici 34 osječke osnovne i srednje škole upalili su 4 tisuće lampiona, a kod spomenika Crvenom fići priključila su im se izaslanstva Grada Osijeka i županije koji su također upalili lampione u sjećanje na žrtvu Vukovara

"Naša Vukovarska Ulica u Osijeku neka tisućama lampiona obasja put prema slobodnom i herojskom Vukovaru", poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić, prenosi Hina.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, izaslanstva Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata također su kod Spomenika hrvatskim braniteljima na osječkom Trgu slobode, odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

"Ponos i tuga osjećaji su koji nas preplavljuju uoči 18. studenoga, i žrtva Vukovara nikada se ne smije zaboraviti jer se u Vukovaru branila Hrvatska i Osijek", izjavio je gradonačelnik Radić. Prisjećamo se svih vukovarskih heroja, branitelja i civila koji su položili svoje živote da danas imamo slobodnu Hrvatsku, dodao je.

I zamjenik župana Mato Lukić rekao je da se na ovaj način prisjećamo svih hrvatskih branitelja i civila koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

"Ujedno obilježavamo i našu borbu za sjećanjem na žrtvu Vukovara kako bi mlađim generacijama prenijeli istinu o Domovinskom ratu i istinu o slobodi Hrvatske", poručio je Lukić.