DIJELIO FOTOGRAFIJE DJECE Peti osumnjičeni za Vanjino ubojstvo podučavao je borilačke vještine

Bore Videvski, ubojstvo Vanje
Blic

Peti osumnjičeni za otmicu i ubojstvo djevojčice iz Skoplja Vanje Gorčevske (14) identificiran je kao Bore Videvski, sportaš iz Velesa, koji je, prema pisanju lokalnih medija, uhićen u svojoj školi borilačkih vještina, objavio je Blic.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenika, među Veliborom Manevom i Vlatkom Kešiševim. Osim za otmicu, svu trojicu sumnjiči se i za dvostruko ubojstvo Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panča Žeževskog, frizera iz Velesa.

Trener borilačkih vještina na društvenim je mrežama često dijelio fotografije djece koju uči borilačke sportove.

Zadržavanje od 48 sati

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju zasad nije poznata. Uhićenima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

”Određeno je zadržavanje od 48 sati zbog provođenja očevida i obdukcije tijela, nakon čega će MUP objaviti odgovarajuće izvješće, a državno odvjetništvo otvoriti slučaj, nakon što o čemu ćemo moći reći više detalja. Sada je u tijeku preliminarna istraga”, rekao je ranije makedonski tužitelj Gavril Bubevski.

Podsjetimo, ranije je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da je otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, osumnjičen da je organizirao otmicu. On je navodno otmičarima javio kada djevojčica ide u školu.