Demanti o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u Bukovici

demant

U povodu objavljenog teksta pod naslovom: “OŠ fra Mije Čuića Bukovica: Ignorirali dugotrajno nasilje nad dječakom, zbog čega je završio u bolnici“, autorice Marijane Baković, koji je prenesen i na našem portalu, iz Osnovne škole fra Mije Čuića uputili su sljedeći DEMANTI koji prenosimo u cijelosti, piše tomislavcity.

DEMANTI

Ogorčeni i povrijeđeni člankom o navodnom nasilju u Osnovnoj školi fra Mije Čuića, obraćamo se javnosti zamolbom za suzdržanost od negativnih i uvrjedljivih komentara jer u spomenutoj školi nije prijavljeno niti je dokazano bilo kakvo nasilje. Dakako, osuđujemo svaki oblik zlostavljanja i polazimo od temeljnog nam načela, a to je dobrobit i zaštita svakoga djeteta. Suosjećamo s obje obitelji i upravo zbog toga pozivamo sve da ne iznose olake, neistinite i nadasve teške optužbe koje nisu utemeljene.

Ovaj javni linč naše škole nije ništa drugo doli grubo verbalno nasilje koje je potaknula autorica objavljenoga članka čija je profesionalnost upitna jer je plasirala jednostranu priču s rodbinskom podlogom. Stoga se sporni članak ne može držati objektivnim i mjerodavnim.

Onima pak koji neargumentirano optužuju i javno vrijeđaju upućujemo poziv na savjest i razum, a i na suosjećanje s obitelji dječaka čija krivnja nije dokazana. Ne sumnjamo da će mjerodavne institucije profesionalno odraditi svoj posao i doći do potpune istine.