DAVOR PEHAR Na sastanku s Radišićem nisam bio, a nije sramota biti COVID-19 pozitivan niti u kontaktu

Davor Pehar, koronavirus, marin radišić
AA/Arhiva

Marin Radišić načelnik općine Čitluk pozitivan je na koronavirus. Kako je danas kazao za hercegovina.info, Marin Radišić radi na skupljanju kontakata koje je ostvario u posljednje vrijeme.

Prije četiri dana u Čitluku se održao sastanak i na sastanku su nazočili uz načelnika Radišića i dr. sc. Goran Opsenica, županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, prim. dr. Nermin Avdić, Eugen Ćubela, načelnik Kriznog stožera CZ HNŽ posjete općinu Čitluk, ravnateljica Doma zdravlja Čitluk dr. Ozana Medić te Pero Ćiro Pavlović glasnogovornik Vlade HNŽ-a te Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Iako je na stranicama Vlade HNŽ-a najavljeno kako će na sastanku nazočiti i prim. dr. Davor Pehar on na sastanku ipak nije bio.

"Kontakt s načelnikom Marinom Radišićem se nije dogodio jer nisam bio na sastanku, kao i na bilo kojem sastanku takvog karaktera u ovom vremenu. Nije sramota biti COVID-19 pozitivan, niti u kontaktu, kaže Pehar za hercegovina.info.

Dr. Pehara upitali smo i kako gleda na odluku da stariji od 65 godina ovih dana mogu izaći po svoje mirovine.

Je li to može biti opasno posebno jer je stvorilo velike gužve, a i koronavirus je jako opasan za stariju populaciju?

"Bankarske regulative su takve u pogledu zaštite klijenata i treba ih poštivati, ali isto su trebali napraviti i umirovljenici u poštivanju naredbi Kriznog stožera FUCZ jer slike od ponedjeljka su izazvale strah nas u javnom zdravstvu. Nadamo se da neće dodatno otežati epidemiološku situaciju u Federaciji BiH. Zahvaljujem se ovim putem odgovornim i savjesnim umirovljenicima koji su poštovani naše preporuke i ograničenja."

Da li se u HNŽ-u moglo to izbjeći unatoč odluci Federalnog stožera?

"Preporuke i odluke Kriznog stožera FUCZ su obvezujućeg karaktera za pučanstvo Federacije BiH i nije se moglo izbjeći u HNŽ-u", kazao je Pehar za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.