DARUJ OPREMU ZA ONLINE NASTAVU Broćanski školarci trebaju pomoć

Online nastava
Ilustracija

Klasična nastava sada se odvija putem online sustava komunikacije, što nekim učenicima i njihovim obiteljima predstavlja problem jer nemaju adekvatnu opremu da bi ispunili sve očekivane zadatke.

Da bi što veći broj djece i mladih imao adekvatne tehničke uvjete za praćenje online nastave, „Broćanska udruga mladih“ u suradnji sa „Institutom za razvoj mladih KULT“, pokrenula je inicijativu za nabavku opreme koja će učenicima omogućiti neometan nastavak obrazovnog procesa.

Za početak se želi pomoći učenicima Srednje škole dr.fra. Slavka Barbarića u Čitluku. U slučaju da se prikupi više uređaja nego što ima potrebnih u Srednjoj školi, nastavit će se sa pomaganjem osnovnoškolcima u Općini Čitluk.

„Sva fizička i pravna lica mogu donirati ispravnu tehničku opremu u prostorije Srednje škole u Čitluku ili ako niste u mogućnosti sami dostavit opremu pozovite ispod navedene kontakte pa će osobe iz udruge doći do vas", navode.

Cijela situacija s koronavirusom i održavanjem nastave online zatekla je obrazovni sustav tako i našu Općinu i našu školu. U kontaktu s ravnateljicom i nekoliko profesora sam čuo da dosta đaka unutar razreda ima problema s realizacijom nastave pogotovo s pisanjem zadaća i slušanjem cijelih predavanja preko sustava koji su oni uspostavili“, kazao je za hercegovina.info Martin Ivanković, predsjednik Broćanske udruge mladih, te dodao:

"Zato samo došao na ideju da pokrenemo neku akciju, vidio sam da su kolege iz okruženja pokrenule istu pa sam tako i ja privatno i mi kao udruga odlučili napraviti nešto. Za sada ide stvarno super, upravo smo dobili jednu donaciju od 50 tableta iz Zagreba od čovjeka koji je podrijetlom Brotnjak. Tek smo krenuli i nadamo se da će sve biti super“, rekao je.

Kazao je kako osim novčane pomoći, možete donirati pojedinačne komponente, tipkovnica, monitor, miš, kućište, tableti ako imate pa će se to slagati i kompletirati u jednu, te dodaje kako je jedan dio kompjutera sasvim dovoljan kako bi mogli pomoći nekome.

Opremu možete dostavit već od sutra u prostorije Srednje škole, a ustaljeni raspored će biti: ponedjeljak, srijeda i petak u vremenu 10 do 13 sati.

"Svi donatori trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i biti svjesni da se oprema poklanja obiteljima u potrebi te da neće biti vraćena nakon završetka pandemije koronavirusa ili prestanka odvijanja online nastave", navode.

Kontakt osobe ispred udruge BRUM kojima se možete javiti za donaciju su 
Martin Ivanković (063 551 721) i Dragana Radišić (063 827 621).

Ukoliko želite doprinijeti akciji "Doniraj opremu za online nastavu" uplatom novčanih sredstava, to možete učiniti preko računa: 3381202253805585 Unicredit Bank d.d. Mostar, Primatelj: Broćanska udruga mladih (svrha uplate: Donacija za online nastavu).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.