DAME I GOSPODO - BIH Škola primila dojavu o bombi jučer, ali tek jutros pročitali mail pa evakuirali učenike i zaposlenike

dojava o bombi,tuzlanska županija,škola

Učenici i zaposlenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu jutros su evakuirani iz objekta zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Kako saznaje Klix.ba, upozorenje je stiglo jučer, ali je elektronska pošta tek jutros pročitana.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije (MUPTŽ) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da su njihovi službenici jutros dobili prijavu zaposlenika škole o prijemu e-maila sa sadržajem upozorenja u postavljenoj eksplozivnoj napravi u Mješovitoj srednjoj školi Hasan Kikić u Gradačcu.

Prema riječima Kapidžić, policijske ekipe su upućene na teren te se u prostorijama škole vrši kontradiverzijski (KDZ) pregled, a učenici i zaposlenici su evakuirani iz objekta.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Klix.ba, zaposlenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić za zakašnjenjem su pročitali e-mail upozorenja. On je još jučer upućen na njihovu adresu, ali je elektronska pošta tek jutros otvorena.

Inače, od početka tjedna ovo je druga dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u srednjoj školi u Tuzlanskoj županiji.