ŽZH U samo jednom danu zabilježeno sedam prometnih nezgoda

prometni znak
Unsplash

Na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) jučer, 18. siječnja 2024. godine, zabilježeno je ukupno sedam prometnih nezgoda. Četiri su se dogodile u Grudama, te po jedna u Širokom Brijegu, Ljubuškom i Posušju. Kako je navedeno u biltenu Operativnog centra civilne zaštite ŽZH, u prometnim nezgodama sudjelovalo je trinaest vozila, a devet osoba zadobilo je tjelesne ozljede. U pojedinim nezgodama nastala je samo materijalna šteta, a u nastavku pogledajte detalje.

Jučer u 15:55 sati, dogodila se prometna nezgoda u Ružićima (Grude) u kojoj su sudjelovala dva vozila. Nastala je veća materijalna šteta. 

Jučer u 16:15 sati, u prometnoj nezgodi u Knešpolju (Široki Brijeg) sudjelovala su također dva vozila, a nastala je manja materijalna
šteta. 

Jučer u 17:25 sati, u prometnoj nezgod u ulici Gojka Šuška (Grude) tri osobe zadobile su tjelesne ozljede, a na automobilima je nastala veća materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Jučer u 19:00 sati, sudarila su se dva vozila u ulici Hrvatskih branitelja (Ljubuški). Nastala je manja materijalna šteta. 

Jučer u 20:20 sati, jedna osoba zadobila je tjelesne ozljede u prometnoj nezgodi u ulici Franje Tuđmana (Grude). U nezgodi su sudjelovala dva vozila na kojima je nastala veća materijalna šteta.

Jučer u 20:35 sati, došlo je do samoslijetanja vozila u Sobaču (Posušje). Na svu sreću, zabilježena je samo veća materijalna šteta, a nije bilo ozlijeđenih osoba.

Jučer u 21:35 sati, u prometnoj nezgodi u Sovićima (Grude), pet osoba zadobilo je tjelesne ozljede. U nezgodi su sudjelovala dva vozila na kojima je nastala veća materijalna šteta.

Iz automoto saveza u Bosni i Hercegovini upozoravaju vozače kako se prometuje po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.