ZLOČIN ŠOKIRAO SRBIJU Cure detalji ubojstva obitelji Đokić

ZLOČIN ŠOKIRAO SRBIJU Cure detalji ubojstva obitelji Đokić
24sata

Tijela tročlane obitelji Đokić, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i kćeri Lidije (25), pronađena su jučer spaljena i zatrpana lišćem i granjem u selu Moravac kod Aleksinca u Srbiji, a srbijanska policija intenzivno traga za počiniteljima ovog stravičnog zločina. Prema prvim informacijama, riječ je o više napadača, odnosno o organiziranoj skupini, a pripadnici MUP-a u ovom trenutku traže telefonske uređaje članova obitelji koji bi im mogli dati nove tragove. Pretpostavlja se da su mobiteli izbačeni iz automobila.

Kako pišu srpski mediji, istraga ide u pravcu da su ubojice htjele navesti policiju na krivi trag te su vozilo ostavili na potpuno drugom kraju u odnosu na tijela ubijenih.

"Đokići su najvjerojatnije ubijeni iste večeri, odnosno prošle nedjelje kada su i nestali. Iz helikoptera se nije mogao uočiti zapaljeni „passat“ Đokića, jer je bio sakriven u grmlju", rekao je izvor portala Nova.rs.

Podsjetimo, višednevna potraga za Đokićima u subotu je okončana. Policija je prvo pronašla zapaljen njihov automobil, a onda su pretragom terena, desetak kilometara dalje, pronađena i njihova tijela.

"Prva stvar na temelju koje su članovi obitelji identificirani je nakit", rekao je za Blic izvor iz istrage i dodao da se nastavlja prikupljanje dokaza na mjestu gdje je pronađen spaljeni automobil.

Sadržaj se učitava...

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić otkrio je nove detalje u slučaju trostrukog ubojstva rekavši da je to bio dobro pripremljen čin, o čemu svjedoči činjenica da je na mjestu zločina pronađen benzin kojim je vozilo zapaljeno.

"Nema sumnje da je riječ o ubojstvu, ali u ovom trenutku ne znamo tko je ubojica. Uvjeren sam da ćemo idućih dana imati više informacija", rekao je.

Istaknuo je da je udaljenost između mjesta gdje su tijela zakopana i mjesta gdje je zapaljen automobil čak 12 kilometara.

"Riječ je o vrlo nepristupačnom terenu. Problem je što je riječ o ruralnom području gdje nema puno kamera. Prvi put je vozilo viđeno u ponedjeljak u 00.24 kada su krenuli od majke, kamera ih je zatekla na kraju sela Moravac", rekao je Rebić.

"Prema našim procjenama ubojica je imao sigurno oko 70 minuta da počini taj monstruozni zločin. Još uvijek ne znamo na koji način su oni ubijeni, to će obdukcija pokazati. Policijski službenici su uočili ruku koja je virila između nekih dasaka. Činjenica je da su tijela spaljena", rekao je Rebić.

Ističe da je ubijeni Goran Đokić bio oprezan i nepovjerljiv čovjek. Navodi da je njegova mjenjačnica ranije bila meta oružanog napada, a da se znao obraniti od pljačkaša, prenosi Jutarnji.

Kao mogući motiv za ubojstvo navodi koristoljublje, ali ističe kako je to zasad u sferi nagađanja. Blic špekulira da je ubojica vjerojatno znao da Goran sa sobom uvijek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 50.000 eura.

Ne isključuje mogućnost da je počinitelj, s obzirom na to koliko je vremena prošlo, već napustio Srbiju.

Goran Đokić bio je vlasnik mjenjačnice, a prije nekog vremena pozajmio je 15.000 eura nepoznatoj osobi, no nema potvrde da je to povezano sa zločinom.

"Goran je pozajmljivao novac uz kamatu, ali nije poznat po tome da je imao veze s kriminalom", rekao je izvor za Nova.rs.

Kako se neslužbeno doznaje, policija će idućih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike obitelji Đokić kako bi provjerili jesu li informacije koje su im davali u danima nakon njihova nestanka bile točne.

Goran, njegova supruga Gordana i kći Lidija Đokić posljednji put su viđeni 26. rujna u selu Žitkovac, općina Aleksinac, odakle su se svojim VW passatom crne boje uputili prema Aleksincu.

Prvotno se mislilo da su prema Aleksincu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivala je snimka nadzorne kamere iz autopraonice na izlazu iz Žitkovca, koja je snimila njihov Passat u 00.10 sati.

Istraga je pokazala da kobne noći obitelj Đokić nije išla uobičajenim putem. Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od 8 kilometara i to dva sata kasnije.

Upravo kod sela Tešice jučer je pronađen zapaljeni automobil Đokićevih, dok su tijela pronađena kod sela Moravac. Policiji ostaje da otkrije je li ubojica, nakon počinjenja zločina, snimljen kako vozi automobil prema Tešici, gdje ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.