ŽEPČE GSS pronašao beživotno tijelo nestale 69-godišnjakinje

Potraga GSS Žepče
GSS u BiH

Nakon trinaest dana opsežne akcije, potraga za nestalom M.P. (69) iz općine Žepče je okončana. Pripadnici gorskih službi spašavanja, u suradnji sa lokalnim stanovništvom, pronašli su danas beživotno tijelo ženske osobe u rijeci Bosni, za koju se sumnja da je nestala M.P. za kojom se tragalo.

Pripadnici Gorskih službi spašavanja i AKK 'Duga' su pretraživali korito na dionici općina Žepče - Zavidovići, gdje je uslijedio poziv od strane mještana koji su posumnjali da su zapazili tijelo u koritu rijeke Bosne.

Nažalost, nakon pristupa čamcem, pronađeno je beživotno tijelo. Mjesto pronalaska je na lokalitetu Dolac, općina Zavidovići. Prema protokolu, pripadnici GSS-a su tijelo izvukli do obale, a daljnju proceduru su preuzeli nadležno Ministarstvo unutarnjih poslova i Tužiteljstvo. Ovakvom akcijom još jednom je pokazana snaga i važnost djelovanja GSS, ali i odgovornost građana, navedeno je iz GSS-a.

Očevid su obavili policajci Policijske uprave Zavidovići, a da se radi o osobi za kojom se traga identitet su potvrdili članovi obitelji. Nestala je posljednji put viđena 10. siječnja u 7:55 sati kada je izašla iz stana na adresi ulica Stjepana Tomaševića – zgrada Žepčanka, ulaz 5 i udaljila se u nepoznatom smjeru, navodi 'Dnevni avaz'.

Uvidom u nadzorne kamere, utvrđeno je da se žena toga dana bacila sa žepačkog pješačkog mosta u rijeku Bosnu.