ZENICA Uhićen zbog više kaznenih djela, a onda se istu noć objesio u zatvoru

ZENICA Uhićen zbog više kaznenih djela, a onda se istu noć objesio u zatvoru
WiseGeek

Osuđenik Armin Avdulahi (28) iz Maglaja koji je uhićen u akciji MUP-a Zeničko - dobojske županije (ZDŽ) kod Žepča, objesio se sinoć u ćeliji zeničkog zavora, potvrdio je za 'Dnevni avaz' direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić.

Kahrić je pojasnio da je stražar čuo da se nešto događa u ćeliji u kojoj je bio Avdulahi. Kada su otvorili vrata osuđenik se već objesio. Dvojica stražara skinuli su ga i pokušali ga spasiti, ali u tome nisu uspjeli. Medicinska služba u KPZ-u pokušala je da ga reanimira, ali ni oni nisu uspjeli.

Pozvana je Hitna pomoć čiji su liječnici konstatirali smrt. Obaviještena je i policija koja je zajedno s dežurnim tužiteljem obavila očevid u KPZ-u. Avdulahi je omču napravio od plahte koju je razrezao i vezao je za prozor u ćeliji.

"On je kod nas došao 2020. godine. Imao je više krivičnih djela. Za nedozvoljeno držanje oružja osuđen je na tri mjeseca, zbog droge na tri mjeseca, ugrožavanja sigurnosti tri mjeseca pa opet za drogu je bio osuđen na godinu i tri mjeseca te napad na službenu osobu na godina i šest mjeseci.

I Općinski sud u Zavidovićima nakon svih tih krivičnih djela, pušta ga na prekid kazne od 4. rujna do 4. listopada. Poslije je bio u bijegu nakon čega je ovih dana uhićen i napravio je više krivičnih djela. Kod nas je trebao biti do 6. kolovoza 2023. godine", kazao je direktor Kahrić dodavši da Avdulahi kad je vraćen u zatvor nije pokazivao nikakve znakove da bi mogao nešto takvo uraditi.