Zbog ubojstva usred Sarajeva uhićene tri osobe, traga se za još jednom

Pofalići pucnjava Sarajevo
Klix

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) izdali su priopćenje povodom sinoćnjeg ubojstva u sarajevskom naselju Pofalići. Kako su naveli, pripadnici MUP-a SŽ su tragali za osobom A. K., koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem zločina, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Dana 12.12.2021. godine u 21:15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a SŽ da je na raskrižju ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u smjeru drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima ozlijeđenih osoba. Izlaskom na mjesto događaja potvrđeni su navodi prijave. Od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć SŽ konstatirana je smrt osobe M.R. (1996.) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen. 

Na mjestu događaja zatečena je osoba A.J. (1991.), nastanjen u Sarajevu. Pomenutog dana u 23:50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubojstvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ". 

U vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela dovodi se i osoba A.K. (1991.), nastanjen u Sarajevu.

Amel J. je bio na saslušanju u MUP-u SŽ i priznao je da je pucao sinoć na Pofalićima kojom prilikom je ubijen Mehmed Ramić, potvrdio je za 'Dnevni avaz' sarajevski odvjetnik Omar Mehmedbašić koji zastupa Amela J.   

"Amel J. je saslušan danas u četiri sata ujutro. Branim ga deset godina i nikada nije bježao od odgovornosti. Priznao je da je pucao, a o detaljima i motivima nisam upoznat", kazao je Mehmedbašić. Odvjetnik je dodao da je upravo Amel J. pozvao policiju sa mjesta događaja, a tu ga je policija i zatekla.  

Sarajevska policija uhitila je danas Edvina I., koji se dovodi u vezu s sinoćnjom pucnjavom u Sarajevu u kojoj je smrtno stradao Mehmed Meša Ramić. Edvin I. je bio vozač u automobilu, u kojem se nalazio i Adel K., koji se nalazi u bijegu, a dovodi se u vezu s ubojstvom Ramića.

Amel J., Edvin I. i Igor Z., koji se sumnjiče za sinoćnje ubojstvo Mehmeda Ramića predati su u nadležnost Tužiteljstva SŽ, navodi Klix.

Amel J. je jučer u 23:50 sati lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Ubojstvo'. Naknadno su uhićeni Edvin I. i Igor Z. Policija traga za još jednom osobom, a kako se saznaje riječ je o Adelu K. (1991. godište).