Zbog trgovine drogom uhićena dvojica hrvatskih državljana

krađa, zatvor, Doboj, MUP RS, Makarska, policija, orka, uhićenja, uhićenje, droga, migranti, krijumčarenje, uhićenja, maribor, Hrvat, uhićenja, policijska akcija, Hercegovina, uhićenje, Adis Burić, pritvor

Službenici Uprave policije Crne Gore u četvrtak su u Tivtu, u okviru potrage koja je provedena u suradnji s nadležnim službama Portugala i Republike Hrvatske, uhitili dvije osobe koje potražuje NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom.

Policijski službenci su uhitili M.A. (46) i Ž.B. (53), obojica državljani Republike Hrvatske, priopćio je Tim za odnose s javnošću Uprave policije Crne Gore.

Spomenute osobe se potražuju po međunarodnoj tjeralici NCB Interpol Lisabon radi osiguranja njihovog prisustva u kaznenom postupku koji se vodi protiv njih zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovina drogom.

Kako se sumnja, oni su 23. lipnja 2018. godine s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain, navodi se u priopćenju.