ZBOG TEŠKOG SUDARA Mostarac optužen za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije mlade osobe

Žepče prometna nesreća 2021
Dnevni avaz

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) podiglo je optužnicu protiv Abdul-Aziza Benbaze el-Vakila (23), rođenog u Mostaru, zbog kaznenog djela 'Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa'. Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima, piše 'Dnevni avaz'.

Riječ je o stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila 31. srpnja 2021. godine u 4 sata ujutro u mjestu Liješnica na magistralnoj cesti M-17 Žepče – Maglaj. Optuženi se tereti da je, upravljajući automobilom Chevrolet, izazvao nesreću u kojoj je poginulo dvoje mladih koji su se nalazili u njegovom vozilu. Optuženi je, također, teže ozlijeđen.

U nesreći su sudjelovali Chevrolet i dva teretna vozila, oba marke Man. "Poginuli su 16-godišnjakinja M. Č., rođena u Sarajevu, i državljanin Austrije H. R. (19), dok je teško ozlijeđen vozač A. B. (21), rođen u Mostaru", rekao je tada dežurni operativni MUP-a ZDŽ.

Poginuli su Merima Ć. (16) i Hamza Račević (19), mladi bračni par iz Zenice. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Maglaj pomagali su u izvlačenju tijela iz uništenog automobila.

U optužnici je navedeno da je vozač Chevroleta vozio neoprezno i nedovoljno pažljivo, ne pridržavajući se prometnih propisa. On je u jednom trenutku prešao u lijevu prometnu traku te udario u teretnjak kojim je upravljao A. S. iz Kaknja. Potom je Chevrolet udario u drugi teretnjak kojim je upravljao A. G. iz Sarajeva.

Upućen je prijedlog da se primjenom odredaba članka 77. stav 1. i 2. KZ FBiH osumnjičenom Abdul-Azizu Benbazu el-Vakilu izrekne mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od jedne godine, objavio je 'Dnevni avaz'.