Zbog seks afere prvi policajac BiH ne smije u Slovačku

Naime, za ponedjeljak je bio dogovoren sastanak delegacija Ministarstva sigurnosti BiH i slovačkog ministarstva unutrašnjih i vanjskih poslova. Međutim, Slovaci su uvjetovali održavanje sastanka izostankom šefa BH delegacije Ahmetovića te sugerirali da delegaciju predvodi njegov zamjenik Mijo Krešić.

- Mi smo bili spremni za održavanje već dogovorenog bilateralnog sastanka, uz uvjet da na njemu ne sudjeluje ministar Ahmetović dok se ne razjasni njegova uloga u prostitucijsko-pedofilskoj aferi međutim, on je odlučio da se sastanak prolongira, saznajemo iz relavantnog slovačkog ministarstva. Inače, službena informacija o neodržavanju dogovorenog bilateralnog sastanka, koja je prezentirana bosanskohercegovačkoj javnosti, je iz „tehničkih razloga u Slovačkom MUP“.

Isto je, diplomatski javnosti priopćio i slovački veleposlanik u BiH Miroslav Mojžeta. U bosanskohercegovačkoj delegaciji prolongiranog putovanja za Slovačku trebao je biti i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo, čija je policija privela 16 osoba koje je maloljetna Romkinja teretila za davanje seksualnih usluga kao i navođenje na prostituciju .

Pitali smo ga što je policijska istraga utvrdila u slučaju ministra Ahmetovića kojeg su inače inspektori policije RS ispitivali u njegovu sarajevskom kabinetu, a maloljetnica iz Bratunca navela kao konzumenta seksualnih usluga.

- O tom slučaju ne želim govoriti. Policija i Tužiteljstvo intenzivno provode istragu. Kada budu imali konkretne rezultate, priopćit ćemo ih javnosti. Ono što kategorički mogu odbaciti jesu tvrdnje kako je ta policijska akcija politički motivirana i montirana - kaže ministar Čađo za „Slobodnu“.

Inače, samo dan nakon što je etiketiran i ispitivan u svojstvu osumnjičenika za korištenje seksualnih usluga maloljetnice ministar Ahmetović je predvodio BH državnu delegaciju u Zagrebu gdje se sastao s hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova Tomislavom Karamarkom. Zar i službeni Zagreb nije trebao postupiti kao i službena Bratislava!?

slobodna dalmacija