Zbog prijetnje po sigurnost, iz BiH protjeran državljanin Srbije

Zbog prijetnje po sigurnost, iz BiH protjeran državljanin Srbije
Hercegovina.info

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima (SPS) i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, dana 28.5.2021. godine, na području Sarajeva izvršeno je lociranje i privođenje u službene prostorije, jedne osobe inicijala F.M. državljanin Srbije, za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine. Osoba je stavljena pod nadzor u Imigracijski centar, te će biti udaljena sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uvjeti. 

Služba će i u narednom razdoblju u suradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa