ZBOG PREGLASNE GLAZBE Policajci napadnuti u Livnu nakon intervencije

Policija auto noć
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Policijske postaje Livno zaprimili su sinoć u 02:05 sati dojavu da u ugostiteljskom Objektu „Colt“ na trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrđuju da navedeni objekt radi i da svira glazba, nakon čega obavljaju razgovor s vlasnikom koji odbija svaki vid suradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno. Nakon toga isti je pozvan u PP Livno, gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola te je lišen slobode.

Prilikom same intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijski službenik PP Livno verbalno je napadnut od strane A.K. rođen 1994. godine u Livnu, da bi u jednom trenutku došlo i do fizičkog napada od strane A.M. na policijskog službenika. Od strane policijskih službenika A.K. i A.M. sprovedeni su u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su lišeni slobode.

Nakon otrežnjenja provedena je kriminalistička obrada na A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio Kazneno djelo „ Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti „ iz čl. 359 KZ F BiH, te je isti uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predan Županijskom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.
 
Vlasniku ugostiteljskog objekta S.K. rođenom 2000. godine i A.K. rođenom 1994. godine, uručeni prekršajni nalozi iz članka 7. Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ), priopćili su iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Podsjetimo, Krizni stožer HBŽ-a danas je donio odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata do 23 sata, dok svadbeni saloni mogu raditi samo sat vremena duže.