FOTO  Zbog droge uhićena još jedna osoba u sklopu akcije 'Aperkat'

Akcija Aperkat FUP
FUP

U nastavku operativno-taktičke akcije kodnog naziva 'Aperkat' policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su danas (29.12.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uhitili još jednu osobu iz Sarajeva inicijala D.K. (1974.) vezanu za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Županijskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni na području Županije Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno cca. 100 gr. materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'kokain', vaga za precizno vaganje, određen iznos novca, mobilni telefonski aparat i sim kartica te drugi predmet koji potiču ili dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Osoba D.K. će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima.

Iz FUP-e podsjećaju, u sklopu navedenih aktivnosti, dana 23.12.2020. godine uhićene su tri osobe iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.) i J.B. (2001.), kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Canabis Sativa L', 'amfetamin', drobilica, sredstva za pakiranje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Tijekom ove tromjesečne istrage, policijski službenici su na području Županije Sarajevo uhitili 10 osoba kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od strane osumnjičenih koji su uhićeni u navedenoj akciji, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje FUP-e.