ZBOG BRUTALNE LIKVIDACIJE U SREDIŠTU SARAJEVA Ubojici produžen pritvor za naredna dva mjeseca

Pofalići ubojstvo Sarajevo
Klix

Nakon potvrđivanja optužnice Županijski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se za naredna dva mjeseca produžava pritvor Amelu Jašareviću, optuženom da je, zajedno s odbjeglim Adelom Kabašem, u prosincu prošle godine u Pofalićima ubio Mehmeda Ramića, potvrđeno je za 'Dnevni avaz' iz Odjela za odnose s javnošću Županijskog suda Sarajevo.

Jašarević se tereti za kazneno djelo 'Ubojstvo u suizvršiteljstvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju', za koje je zaprijećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Optužnicom su, također, obuhvaćeni Edin I. i Igor Z., koji su optuženi za pomoć počinitelju nakon kaznenog djela.

'Dnevni avaz' navodi da je nakon skoro sedam mjeseci od likvidacije Mehmeda Ramića Županijski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Amela Jašarevića, koji se s odbjeglim Adelom Kabašem, za kojim je raspisana Inrterpolova tjeralica, tereti kao direktni izvršitelj ovog ubojstva.

Županijska tužiteljica predložila je Sudu saslušanje 20 svjedoka, 12 vještaka i izvođenje više od 150 materijalnih dokaza, kao i oduzimanje predmeta koji se mogu koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Poznato je da se zločin dogodio 12. prosinca 2021. godine oko 21:15 sati, na raskrižju u Pofalićima. Jašarević se tereti da je iz crnog Golfa 7 ispalio više hitaca iz pištolja u Peugeot, u kojem se nalazio Ramić. Kabaš je u Ramićev automobil pucao iz tamnoplavog Golfa 7, kojim je upravljao Edin I.

U Ramića je ispaljeno najmanje 18 metaka. Tako izrešetan, preminuo je na mjestu događaja oko 21:20 sati.

Poznato je da je Jašarević ostao na mjestu događaja te da je policajcima koji su stigli kazao da je pucao u samoobrani. Edin I. i Igor Z. su optuženi da su pomogli Kabašu u bijegu preko Lukavice i Bileće.

Manje je poznato da su se Ramić, Jašarević i Kabaš sukobili sedam dana prije ubojstva te da su potezani pištolji i da je prijećeno likvidacijom s obje strane, objavio je 'Dnevni avaz'.

Amel Jašarević se tereti i za drogu i oružje koji su pronađeni 23. prosinca prošle godine u stanu koji je koristio.

Tada su pronađeni sljedeći predmeti: 10,39 kilograma speeda, 4,8 kilograma marihuane, šest automatskih puški, pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi, rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, dva trotilska metka, četiri ručna bacača raketa (zolje), oko kilogram plastičnog eksploziva, više okvira za vatreno oružje i oko 600 komada streljiva različitog kalibra.