Završio u zatvoru zbog pokušaja ubojstva supruge, a onda je izvršio samoubojstvo

KPZ Tunjice Banja Luka

Zdravko Milanović (68) iz Laktaša izvršio je samoubojstvo u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama, potvrđeno je za 'Nezavisne novine'. Tajnik Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka Mira Miletić potvrdila je da se radi o osobi  incijala Z. M., a nakon prijave obavljen je očevid, te da je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela.

"Samoubojstvo se dogodilo 1. travnja ove godine u jutarnjim satima", rekla je Miletić.

Milanović je nedavno pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Republike Srpske osuđen na šest i pol godina zatvora zbog pokušaja ubojstva supruge Nevenke. Milanović je u suprugu pucao 15. ožujka prošle godine oko 23 sata u obiteljskoj kući. 

Optužnica ga je teretila da je ženu pogodilo 120 zrna sačme kada je u nju suprug pucao dva puta iz lovačke puške. Nakon svađe uzeo je lovačku pušku te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao joj da ustane iz kreveta, a kada je ustala, cijev puške je usmjerio prema njoj.

"Pokušavajuci da se obrani, žena je rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo", navodi se u optužnici. Potom je suprugu gurnuo, a ona je pala na pod, pa je ponovno prema njoj usmjerio oružje.

U pokušaju da se obrani Nevenka je ponovno odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedan hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša. Žena je zadobila je teške i po život opasne ozljede, nakon čega joj je pomoć ukazana u UKC RS, pišu 'Nezavisne'.

Kako je ranije na suđenju ispričala Nevenka, suprug ju je počeo maltretirati i vrijeđati od 2003. ili 2004. godine, ali kako je rekla nije bilo fizičkih sukoba. Tada je ispričala da ju je muž te noći ciljao u glavu, ali da je uspjela pomjeriti pušku te je, kada je pogođena,  imala 'neizdrživu' bol.