Završeno vještačenje podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić iz Mostara

istraga ubojstva, lana bijedić, istraga, mup, lana bijedić, mobitel, josip aničić, mobitel, lana bijedić, vještačenje, mobitel, lana bijedić

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva ZHŽ, koje vodi istragu.

Neslužbeno je potvrđeno Avazu da je mobitel s izvještajem i podacima koji su traženi vraćen Tužiteljstvu ZHŽ na daljnje postupanje. Saznaju da su izvučeni svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera i WhatsAppa, kako bi se došlo do motiva ovog stravičnog zločina.

Tužiteljstvo, koje nema skoro nikakav čvrst trag tko je ubio Lanu, sve nade polaže u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

-Sada je sve do Tužiteljstva. Mi smo svoj dio posla uradili. Oni su zaduženi za davanje izjava i detalja iz istrage – rečeno je iz FUP-a.