Završena policijska akcija: Uhićena 21 osoba iz Hercegovine

...oporezivanje, zbog sumnje da su oštetili budžet BiH za višemilijunske iznose.

Akcija, koja je provedena po nalogu Tužiteljstva BiH na području Trebinja, Bileće, Berkovića i ostalih gradova, usmjerena je na otkrivanje i kazneno gonjenje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i krijumčarenje visokotarifnih roba.

Uhićeni će tijekom dana biti predati  tužitelju, koji će nakon ispitivanja odlučiti o određivanju pritvira ili drugim mjerama zabrane.

Prema do sada prikupljenim dokazima, osumnjičeni su se duži vremenski period bavili krijumčarenjem raznih vrsta visokotarifnih roba, a najviše krijumčarenjem cigareta, čime je budžet BiH oštećen za višemilijunski iznos, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Tijekom rada na ovom predmetu ostvarena je i značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim agencijama Crne Gore.

Akciju su izvršili  Granična policije BiH, uz potporu Sipe, Obavještajno-sigurnosna agencije BiH (OSA), te policajaca MUP-a Zapadno-hercegovačke županije.

U priopćemju se dodaje da Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim i agencijama za sprovođenje zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv počinitelja kaznenih djela krijumčarenja, kao i svih drugih oblika organiziranog kriminala.

SRNA