ZAPLIJENJENO ORUŽJE Još jedan maloljetnik zaprijetio ubojstvima u školi

Oružje replike
Uprava policije Crne Gore

Službenici zaduženi za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identificirali su i uhitili 17-godišnjaka iz crnogorskog mjesta Tuzi za kojeg se sumnja da je putem maila uputio poruku prijetećeg sadržaja na adresu Srednje elektrotehničke škole 'Vaso Aligrudić' u Podgorici.

Prilikom pretresa stana u kojem maloljetnik živi pronađeno je 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet kaznenog djela. Iz Uprave policije (UP) kazali su da je maloljetnik lišen slobode zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo 'Izazivanje panike i nereda', objavio je crnogorski portal 'Vijesti'.

"On je, kako se sumnja, 15. ožujka, uputilo mail prijetećeg sadržaja na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprijećeno višestrukim ubojstvima", piše u priopćenju.

Zbog izazivanja panike i nereda koje je ovaj 17-godišnjak prouzrokovao slanjem prijetećih mailova, protiv A.S., oca osumnjičenog maloljetnika, policija će podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta, shodno članku 37 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Iz policije su kazali da će imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete cyber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, u cilju zaštite društvene zajednice.

Oni su apelirali na roditelje, obrazovne institucije i društvene činitelje da daju doprinos u podizanju svijesti ovoj kategoriji osoba prilikom sprovođenja aktivnosti u cyber prostoru na odgovorno ponašanje prilikom korištenja informacijskih tehnologija, kako bi se izbjegle posljedice u široj društvenoj zajednici, kao i u odnosu na odgovorne osobe.