ZABRINUTOST U BiH sve češći obračuni vatrenim oružjem

Puške pištolji
Ilustracija

Posljednjih dana u više gradova bilježi se korištenje vatrenog oružja u različitim obračunima. Nerijetko bude i žrtava kako sa lakšim, tako i sa teškim ozljedama, a ponekad se dogodi i smrtni slučaj.

Nedavno su brojni posjetitelji ugostiteljskih objekata u središtu Čapljine bili svjedoci pucnjave, kada je jedna osoba zadobila prostrijelne rane u obje noge, te je hospitalizirana u mostarskoj bolnici.

Bilježe se pucnjave dvije večeri u naseljima Zenice. Epilog tih pucnjava je jedna ubijena osoba i dvije ozlijeđene.

Prema informaciji iz MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) u petak 14. kolovoza oko 12:30 sati došlo je do pucnjave u mjestu Nova Bila kod Travnika gdje je J.Ž. (1981.) pucao u smjeru V.T. (1993.). On je tom prilikom zadobio tjelesne ozljede.

Također, dogodila se i pucnjava u Rajlovcu kod Sarajeva gdje je jedan radnik benzinske crpke 'Hifa petrol' ranjen od strane nepoznate osobe. Nepoznata osoba je prišla benzinskoj crpki, te je uz prijetnju oružjem prisilila dva radnika da uđu u unutrašnjost objekta, a onda je E.Dž. (jedan od radnika benzinske) pružio otpor da bi nepoznata osoba upotrijebila pištolj i ranila radnika.

6. kolovoza zabilježena je pucnjava i u Tuzli, gdje je muškarac ispalio nekoliko metaka iz vatrenog oružja, a srećom ranjenih nije bilo. Počinitelj pucnjave je priveden.

Sve su češće i tučnjave u kojima se koriste kostolomci, palice, motke, noževi. Od početka kolovoza u takvim incidentima ozlijeđeno je više osoba, a bilo je i privedenih. Također, službenici policije u odvojenim akcijama koje se obavljaju po naredbama tužiteljstava ili sudova pronalaze i oduzimaju hladna i vatrena oružja, a uz njih i različite vrste opijata.