VOZIO SA 2,55 PROMILA ALKOHOLA U KRVI Pijani vozač kamiona iz BiH skrivio nesreću sa sedmero ozlijeđenih

Ilustracija
Facebook

U subotu navečer kod Raše dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je sedam osoba ozlijeđeno, a koju je izazvao vozač teretnog vozila s čak 2,55 promila alkohola u krvi, izvijestila je istarska policija u ponedjeljak.

Nesreća se dogodila oko 19.25 sati, kada je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući teretnim vozilom pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao državnom cestom iz smjera Mosta Raša prema Bršici naglo promijenio voznu traku.

Vozač, koji je bio pod snažnim utjecajem alkohola, u blagom je zavoju prešao na lijevu prometnu traku, sudarivši se s automobilom pulskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.

Od jačine udara, oba vozila izletjela su van kolnika. U nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača, kao i pet putnika iz automobila, državljana Sirije, u dobi od 25 do 39 godina.

Protiv 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je izazvao prometnu nesreću, policija pokreće prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.