VOZILI BEZ KACIGE Mladi Hrvati poginuli u moto nesreći u Njemačkoj

Njemačka,motor,nesreća
HKM Mittelbaden

U nedjelju, 3. lipnja, nešto prije 11 sati, terenski radnici su pored ceste kod Windena u zapadnoj Njemačkoj pronašli motor i pored njega dvojicu mladića. Radilo se o dvojici mladih Hrvata, 16-godišnjem Leonu Lešnjakoviću i 17-godišnjem Marku Bojanoviću piše index.

Njemački mediji pišu da je jedna osoba vjerojatno bila dugo mrtva, dok je druga bila teško ozlijeđena i nije reagirala. Pretpostavlja se da se prometna nesreća dogodila u ranim jutarnjim satima te da nije otkrivena ranije zbog visoke trave pored ceste, piše Wochenblatt reporter.

Nisu nosili kacige, vozili bez dozvole

Još nije jasno kako je došlo do nesreće, a za sada nema naznaka da su u nesreći sudjelovale druge osobe. Također nije jasno tko je upravljao motorom.

Mladići nisu nosili kacige ni zaštitnu odjeću te su bili premladi da bi imali dozvolu za upravljanje motorom zapremine 400 kubičnih centimetara, objavila je policija.

Marko se danima borio za život

Hrvatska katolička misija Mittelbaden objavila je da su mladići bili njihovi članovi te da je Leon Lešnjaković, koji je rođen 2006. u Osijeku, poginuo na licu mjesta.

Njegov prijatelj Marko Bojanović, rođen 2005. u Bugojnu, borio se nekoliko dana za život, ali je izgubio bitku 9. lipnja u gradskoj bolnici Karlsruhe.