Vozači autobusa iz BiH krijumčarili cigarete u Hrvatsku

Policija je utvrdila da su četvorica vozača autobusa od veljače do kraja svibnja ove godine na skrovitim mjestima u autobusima iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u više navrata krijumčarili veće količine cigareta, javila je Hina.

Cigarete je na zagrebačkom Autobuskoj stanici preuzimao 31-godišnjak iz BiH koji ih je potom skladištio u garaži u Zagrebu i preprodavao petorici muškaraca i jednoj ženi te trojici nepoznatih muškaraca.

Oni su cigarete dalje preprodavali i prodavali u tzv. mravljoj prodaji na tržnicama na Črnomercu, Španskom i Trešnjevci.

Osumnjičeni 31-godišnjak cigarete je nabavljao i od 25-godišnjaka koji ih je preuzimao na području Zagreba od nepoznatog muškarca. Nepoznati muškarac je cigarete slao u putničkoj prtljazi redovnim autobusnim linijama u Zagreb.

U pretragama stanova, garaža i vozila policija je osim cigareta i škije pronašla mobilne telefone, telefonske kartice raznih operatera i jednu teleskopsku palicu. Za cigarete je utvrđeno da su hrvatskih proizvođača namijenjene izvozu.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je 12 muškaraca, jedna žena i četiri nepoznata muškarca.

Policija je jučer u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda dovela devet osoba, za tri prijavljene osobe raspisala je potjernicu, a za četiri osobe utvrđuje identitet.